Tips voor schoenen bij slecht weer

Tips voor schoenen bij slecht weer

In Nederland regent het regelmatig. Zowel in de winter als in de zomer kan het slecht weer worden. Het is vervelend als je schoenen (en sokken) nat worden. Daarom is het belangrijk dat je de juiste schoenen kiest of ze goed beschermt. Er zijn een aantal tips voor schoenen bij slecht weer. Wil je weten wat deze zijn? Lees snel verder, want hier geven wij een aantal mogelijkheden.

Inspuiten of insmeren

Wanneer je net nieuwe schoenen hebt, wil je natuurlijk niet dat ze gelijk vies worden door het slechte weer. Wat je dan kan doen is de schoenen beschermen door middel van het laten inspuiten met water- en vuilafstotende spray. Dit is verkrijgbaar bij de schoenmaker. Vooral bij schoenen en laarsjes van suède en textiel werkt dit goed. Heb je schoenen of laarsjes van leer? Dan kan je het beter regelmatig insmeren met schoensmeer. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je na een kwartier het inspuiten met water- en vuilafstotende spray.

Materiaal

Hoe goed jouw schoenen tegen het slechte weer kunnen, is deels afhankelijk van het materiaal van de schoen. Zo kunnen schoenen van textiel en suède minder goed tegen water dan schoenen van ander materiaal. Ben jij op zoek naar schoenen speciaal voor in de winter? Ga dan voor schoenen van leer, lak of rubber. Deze stoffen kunnen ontzettend goed tegen water en daardoor heb jij altijd droge voeten! Verkoop jij zelf schoenen of laarsjes voor in de winter? Dan kan je als bedrijf gebruik maken van faceted search. Hierbij kunnen klanten beter filteren en zoeken op eigenschappen, zoals op materiaal. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere conversie.

Regenlaarzen

De winnaar van de beste soort schoenen bij slecht weer zijn toch wel regenlaarzen. Regenlaarzen zijn gemaakt van rubber. Deze stof is waterafstotend en is gemakkelijk schoon te maken met een doekje. Tegenwoordig is een groot aanbod regenlaarsjes. Bij Bigshopper bieden ze diverse soorten aan en kan je prijzen vergelijken bij verschillende aanbieders. Hierdoor heb je altijd de laagste prijs!

Waar kan je nog meer op letten?

Natuurlijk zijn er nog meer tips om je schoenen mooi te houden met het slechte weer. Zo kan je een schoenlepel gebruiken om de hielversterking niet te beschadigen. Verder is het ook goed om niet elke dag dezelfde schoen te dragen, maar af en toe de schoenen te laten staan. Heb je ondanks de tips toch nog natte schoenen gekregen? De beste manier om hiermee om te gaan is door ze te vullen met droge krantenproppen. Leg je natte schoenen nooit op de verwarming.

Reacties zijn gesloten.