Tips: nooit meer een extra setje kleding voor je kleintje mee 

Tips: nooit meer een extra setje kleding voor je kleintje mee 

Als je met je kindje de deur uitgaat, is het verstandig om altijd allemaal extra spulletjes mee te nemen. Je hebt hiervoor fantastisch mooie luiertassen, maar een gewone rugzak werkt natuurlijk ook. Om je kindje te kunnen verschonen is het van belang dat je altijd luiers mee neemt, een zakje om het bevuilde exemplaar eventueel in te doen en doekjes om de billetjes mee schoon te maken. Verder zijn een zalfje voor mogelijke roodheid én handgel voor als je geen kraan in de buurt hebt aan te raden. Normaal gesproken is een extra setje kleding ook iets dat veel mensen meenemen. Vaak is dit om het kindje om te kunnen kleden als de kleding vies is. De tas wordt hier natuurlijk wel snel vol door en soms wil je niet al te veel meeslepen als je even een middagje weg gaat. Een lekkende luier voorkomen is dan een stuk praktischer. Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

Let op de maat

Als er iets belangrijk is, dan is het wel dat de maat van de luier die je kind aan heeft goed is. Luiers die te klein zijn of veel te wijd zitten, sluiten niet op de juiste manier aan en daardoor kunnen ze gaan lekken. Daarnaast zit een luier die niet de goede maat heeft nooit lekker voor de drager ervan. Let ook op striemen tijdens het verschonen. Als je deze ziet dan heeft de luier ergens gekneld en dat is óf als de maat niet goed is, óf hij heeft niet op de goede manier gezeten. Als je in de nacht een maatje groter aantrekt, zorg dan dat deze wel goed dichtgeplakt zit en dat er bij de beentjes en in de liezen niet teveel ruimte is.

Verschoon je kind op tijd

Iedere luier heeft een absorptievermogen en als er teveel moet worden opgenomen, dan gaat dit natuurlijk niet goed. Zorg er daarom voor dat je je kind altijd op tijd kunt verschonen. Soms is het lastig als je op pad bent, maar probeer in ieder geval zo snel mogelijk een plek te vinden waar je dit op je gemak eventjes kunt doen. Zeker als je weet dat je kind veel plast (ook in de nacht) is een extra verschoonronde zo nu en dan aan te raden. Misschien soms zelfs wel een goed idee om dit te doen voordat je zelf naar bed gaat. Jouw kindje ligt tenslotte uren langer in bed dan jijzelf.

Zorg dat de luier goed zit

Het is belangrijk dat je een luier op de juiste manier aantrekt bij jouw kindje. Leg deze goed onder de billen, vouw hem goed om de heupjes heen en tussen de beentjes en plak vervolgens goed vast. Zorg dat je bij jongetjes altijd even het piemeltje naar beneden laat richten zodat ze niet omhoog kunnen plassen over het randje van de luier heen. Als laatste haal je je vingers even door de luier langs de beentjes heen om de ‘vleugeltjes’ naar buiten te laten wijzen. Er kan dan geen urine en ontlasting meer langs.

Reacties zijn gesloten.