Het verhaal van Stone Island

Het verhaal van Stone Island

Je hebt het ongetwijfeld wel een keer voorbij zien komen op straat of in een kledingwinkel, het populaire kledingmerk Stone Island. De oorsprong van Stone Island ligt in Italië, daar werd het in 1982 opgericht door de ontwerper Massimi Osti. Stone Island ontstond uit het label CP company. Stone Island staat bekend door het gebruik van bijzondere stoffen en de zeer duurzame kwaliteit. Daarnaast is Stone Island ook een merk dat altijd bezig is om te innoveren met als doel zo modieus mogelijk te blijven.

De unieke kledingproducten van Stone Island

Wanneer men het heeft over innovatie én creativiteit dat heb je het eigenlijk ook over Stone Island. Zo staat Stone Island om het gebruik van bijzondere stoffen en de speciale technieken die men gebruikt bij het vervaardigen van kleding. Een goed voorbeeld hiervan zijn de spijkerbroeken met het stonewashed effect. Hierbij gebruikt men zware stenen om de stof te bewerken. Om continu te innoveren zijn designers dag en nacht bezig met het zoeken naar nieuwe materialen én technieken. Door deze continue drang naar verbeterde materialen en technieken weet Stone Island zich te onderscheiden van de concurrenten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de jassen, bij enkele jassen maakt men gebruik van techno fibers. Door gebruik te maken van deze fibers verandert de jas van kleur wanneer het warmer of kouder wordt.

De terugkerende klassiekers van Stone Island

De kleding van Stone Island herken je door het welbekende embleem. Het embleem bestaat uit een kompas, dit embleem zit altijd op de linkermouw of broekspijp. Door de rijke geschiedenis van Stone Island zijn er de afgelopen jaren een aantal klassiekers ontstaan. Deze klassiekers komen daarom elk jaar weer terug in de nieuwe collecties. Een echte klassieker is de katoenen sweater met de ronde hals. Een andere klassieker is de waterafstotende en winddichte soft shell jas.

Reacties zijn gesloten.