Geef je terras een opfrisbeurt!

Geef je terras een opfrisbeurt!

In een vorig artikel schreven we al hoe je zelf tuinmeubels kunt maken. Misschien is da teen stap t ever voor je, maar er zijn ook een aantal kleine stappen die je kunt zetten om je terras een opfrisbeurt te geven en het klaar te stomen voor de zomer. Wij geven je graag een aantal tips!

Schoonmaken

De eerste stap is misschien niet de leukste, maar wel de belangrijkste; begin met het schoonmaken van je terras. Waarschijnlijk is je terras gemaakt van tegels, in dat geval kun je ze het beste eerst reinigen met een groene aanslagreiniger en een paar dagen later kun je alles schoonspuiten met een hogedrukreiniger. Heb je een houten vloer op je terras? Dan kun je beter geen hogedrukreiniger gebruiken want dat kan beschadigen opleveren. Kies dan voor ouderwets schrobben. Na de vloer ga je verder met het schoonmaken van al het meubilair, de potten, etc.

Repareren

Nu alles lekker fris is kun je verder met de basis van je terras aan te pakken. Zijn er dingen stuk gegaan tijdens de winter? Repareer deze dan? Kunnen de kozijnen een nieuw lakje verf gebruiken? Doe dit dan ook zodat zodat ze er niet alleen mooi uit zien, maar zodat het hout ook weer goed beschermd is. Gebruik hiervoor een goede buitenlak en koop bijvoorbeeld allure s2u gloss verf. Ander hout op je terras zoals bijvoorbeeld een schutting kun je beter beitsen of in de olie zetten om ook dit hout te beschermen tegen zon en regen. Ook hier heeft Sigma een breed assortiment kwaliteitsverf voor.

Vernieuwen

En dit is waarschijnlijk de leukste fase; vernieuwen! Ga lekker shoppen om een aantal mooie nieuwe planten en accessoires voor op je terras te kopen. Qua planten is het leuk om een aantal hoekjes te maken van een paar planten die bij elkaar horen. Dit kan zijn omdat ze dezelfde kleur bloemen hebben of je creëert eenheid door ze bijvoorbeeld in dezelfde potten te plaatsen. Accessoires maken het geheel daarna af. Denk hierbij aan een leuk vaasje op tafel, een paar kaarsen of een windlicht en een slinger met lampjes.

Je terras een opfrisbeurt geven kost wat energie, maar daarna heb je er ook weer de hele zomer lang plezier van!

Reacties zijn gesloten.