Drie voordelen van bamboe kleding

Drie voordelen van bamboe kleding

Ben je van plan om nieuwe kleding aan te schaffen? Denk er dan eens aan om kleding van een ander materiaal of merk te kopen. Tegenwoordig is kleding gemaakt van bamboe heel populair. Niet alleen omdat het lekker zit, maar ook omdat het voordelen heeft voor het milieu. En, in deze tijd is het milieu een belangrijker onderwerp dan ooit. Maar het heeft nog meer voordelen. Wij zetten de drie grootste voordelen van bamboe kleding op een rijtje.

Comfortabele stof

Allereerst heeft kleding van bamboestof een natuurlijke glans en het voelt zacht aan. Hierdoor zit de kleding comfortabel. Daarnaast is ook gebleken dat bamboekleding ervoor zorgt dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Hierdoor zweet je dus minder. Wil je nog comfortabelere kleding kopen van bamboe? Neem dan een kijkje op Bamigo, waar ze loungekleding van bamboeviscose verkopen. Ze bieden onder andere korte broeken, sweaters en badjassen van zachte bamboestof aan.

Duurzaam

Steeds meer producten worden tegenwoordig van bamboetextiel gemaakt, zoals kleding, handdoeken of beddengoed. Dat komt doordat bamboe vele malen duurzamer is dan andere stoffen. Bij de productie van bamboekleding zorgt het voor 80% minder milieuvervuiling dan bij de productie van katoenen producten. En er wordt 10 keer minder water gebruikt dan voor katoen. Daarom is het niet alleen voor jou voordelig om voor bamboekleding te kiezen, maar ook zeer goed voor het milieu.

Hoge kwaliteit

Tot slot is de kleding die gemaakt is van bamboe van hogere kwaliteit dan kleding van andere stoffen. Dit komt doordat bamboe sterker materiaal is dan bijvoorbeeld katoen. Hierdoor heeft de kleding een langere levensduur, het kreukt niet, houdt zijn vorm en het kan gewoon in de wasmachine en droger. Het is dus ook makkelijk te onderhouden! Ook is bamboe hygiënischer dan katoen, omdat er de bamboe vezels van nature al antibacterieel zijn.

Reacties zijn gesloten.